Házenkáři spokojeně bilancovali

03.04.2016 13:49

Výroční členská schůze oddílu národní házené TJ Spartak Rožmitál, která se konala 2. dubna 2016 ve Společenském centru, přinesla dva úkazy, které se už řadu let na programu házenkářského rokování neobjevily. Za prvé to bylo zvolení funkcionářů oddílu a za druhé radostná zpráva o pokračující činnosti družstva mládeže.

Schůzi řídil Ing. Josef Hrdina, jenž rovněž seznámil třicítku přítomných s výchovou malých házenčátek (podle vzoru hasičátek). Zprávu o činnosti za uplynulý rok přednesl Ing. Petr Pazderník. Za mužstvo, které se teď tak dobře činí v oblastním přeboru, vystoupil David Franěk. Hospodaření shrnula hospodářka Jana Melicharová, kterou ještě dalšími čísly doplnil místopředseda Spartaku Josef Štěrba.

Reálná šance našich házenkářů na postup do II. ligy přinutila aktivní členy oddílu, aby se i oficiálně ujali funkcí, které nebyly pět let obsazeny, ale které přesto vykonávali a o chod oddílu se svědomitě starali. A tak v sobotu byli jednohlasně zvoleni:

předseda oddílu Ing. Petr Pazderník

místopředseda Ing. Josef Hrdina

jednatel Miroslav Leiterman

hospodářka Jana Melicharová

členové výboru Václav Sýkora, Monika Šourková a Emanuel Trefný st.

Tak jim v jejich záslužné práci přejme hodně úspěchů a radosti!

Radostné už teď bylo poslouchání zprávy o činnosti malých házenkářů, kteří trénují druhým rokem. Pro ně sice neexistuje žádná soutěž, ale zatím úplně stačí, že se účastní turnajů.

Jeden takový budeme 4. června 2016 pořádat ve Starém Rožmitále i my. Zatím je přihlášeno sedm družstev, předpokládá se ale účast minimálně dvanácti týmů. Takže tuto sobotu bude u nás kolem sta dětí! Výbor vyzývá všechny Staroměšťáky, kteří chtějí pomoci s přípravou i organizací, aby neváhali a přihlásili se. Turnaj je určen pro starší přípravku, v níž je v našem oddíle dvanáct dětí, dalších šest je vedeno v kategorii mladších ve věku od šesti do deseti let.

Všichni si na schůzi pochvalovali modernizovaný sportovní areál, na jehož vybudování má zásluhu město a starosta Ing. Josef Vondrášek.  Pár drobností ale ještě čeká na realizaci: lepší ozvučení, pokácení některých stromů a zajištění techniky pro úklid hřiště.

Ale dost už vysedávání a rychle na hřiště! Dnes hrajeme první jarní utkání v Příchovicích.

Zprávu o činnosti čte předseda oddílu Ing. Petr Pazderník, naslouchá místopředseda Ing. Josef Hrdina

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode