Heroický výkon dovedl naše házenkáře k remíze

14.05.2017 12:09

AKTUALIZOVÁNO v 18.33 hod.

Po včerejším napínavém utkání s Kyšicemi měli dnes dopoledne možnost rožmitálští fanoušci shlédnout další druholigový zcela vyrovnaný zápas, a to se Sokolem Ejpovice, který byl ještě v půl jedenácté, kdy rozhodčí Vít Jezbera z Mostu poprvé pískl do píšťalky, jasným favoritem.

Hosté sice prakticky celé utkání vedli, nakonec však mohli být rádi za vydřenou remízu 13:13, když po prvním poločase ještě vyhrávali 8:5.

Utkání začalo úplně jinak než to včerejší. V šesté minutě jsme už prohrávali 0:3 a vše nasvědčovalo tomu, že Ejpovice, které mají v tabulce o osm bodů víc než my, si ze Starého Rožmitálu odvezou zcela pohodlně oba body. V deváté minutě se ale konečně trefil do brány hostí Stöckl a do konce půle přidal ještě další tři góly. Šourek dal jednu branku, takže náš střelecký výsledek za prvních třicet minut byl pět branek, což oproti včerejšku, kdy jsme jich dali třikrát víc, byl ovšem velmi chabý počin. Ani Ejpovice však se svými osmi trefami na tom střelecky nebyly o moc lépe. Výsledek poločasu 5:8 však nesvědčil o špatné mušce útočníků, ale o skvělé práci obou brankářů a obran.

Na začátku druhé půle jsme prohrávali už o čtyři góly a o výsledku se zdálo rozhodnuto.  Rozruch ovšem přinesl na hřiště rožmitálský Emanuel Trefný, který běžně v naší sestavě nefiguruje. Jeho užovkovitý pohyb po celé útočné třetině hřiště dělal ejpovickým obráncům velké starosti, a tak zásluhou jeho i ostatních našich útočníků byl v 26. minutě už stav nerozhodný 12:12.  Hosté viditelně propadli panice, neboť dosud třímali osud zápasu pevně v rukou a najednou se jim zisk obou bodů rychle vzdaloval. Minutu před koncem řádné hrací doby sice dali třináctou branku, ale naši v nastaveném čase výsledek srovnali. Dramatickou tečku za zápasem obstaral útočník hostů, který neproměnil trestný hod.

Spartak Rožmitál odehrál utkání v kombinované sestavě. Chyběl Melichar, který si po včerejším zranění stehna nezahraje dva týdny, zraněné koleno z tréninku má i Pičman. Nehrál ani Stoklasa, jenž odpočíval za přespříliš karet.

Naše sestava: D. Sadílek, M. Leiterman - P. Blažek, D. Franěk, Z. Sadílek, J. Vondrášek, M. Hejra - P. Šourek, R. Stöckl, J. Pazderník, E. Trefný

Branky: R. Stöckl 7, P. Šourek 5 a E. Trefný 1 - za hosty: Andrlík 7, Šik 2, Kalčík 2 a Langmajer 2

Příští dva zápasy hraje Rožmitál na severu Čech. Nejdříve 20. května večer v Mostu a poté další den v Žatci.

Útočník Ejpovic se na sebe zlobí, že nedal z trestného hodu branku a...

... Rožmitalané si blahopřejí k nečekané remíze

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode