Historie se opakovat nebude

24.10.2016 08:23

Hráči Spartaku Rožmitál se 2. ligy nezalekli a po podzimní části ročníku 2016/2017, která skončila 16. října, jsou na pěkném šestém místě a uzavírají horní polovinu tabulky. Národní házená prožívá v posledních měsících v Rožmitále renesanci a je to vidět i na návštěvách. Do rekonstruovaného sportovního areálu ve Starém Rožmitálu chodí mnohem víc diváků, než tomu bylo při utkáních v krajském přeboru. 

Domácí fanoušci už dávno zapomněli na nepovedenou sérii pěti prohraných zápasů v řadě a mají především v paměti oněch sedm bodů, které naši hráči nasbírali zejména na cizích hřištích v závěrečných kolech podzimu. Takže můžeme být spokojeni. Ovšem pozor!

Vzpomeňme, jak jsme dopadli při našem jednoročním působení ve 2. lize před sedmi lety. Po podzimní části jsme tehdy měli ještě o jeden bod víc než současných deset a přesto jsme na jaře sestoupili zpátky do krajského přeboru. Jak se to mohlo stát?

Domníváme se, že dodnes nikdo pořádně neví, jak se tenkrát mohl náš tým dostat fyzicky a hlavně psychicky až na úplné dno. Vždyť na jaře z jedenácti zápasů získal jen čtyři body, a z toho ještě ze hry jenom dva. To jsme vyhráli jediný zápas doma se Sokolem Bakov nad Jizerou, který nás pak doprovodil z ligy. Další dva body nám totiž přiřkla sportovně technická komise kontumačním výsledkem nad Mostem, za nějž nastoupil neoprávněně jeden z hráčů. Na hřišti jsme ovšem Mostu podlehli.

Asi je dobré mít náš tehdejší debakl na paměti, abychom věděli čeho se vyvarovat. Říká se, že nelze dvakrát vstoupit do téže řeky a také snad nelze dvakrát za sebou dopadnou stejně. Oproti zápasům před sedmi roky naši hráči totiž vyzráli jako dobré víno, hrají dobře takticky a nic je jen tak nepoloží. Své místo minimálně uprostřed tabulky si jistě i po posledním zápase na jaře udrží.

Mužstvo národní házené Spartaku Rožmitál na podzim 2016. Stojící zleva: Jiří Vondrášek, Dušan Sadílek, Marek Hejra, Petr Melichar, Pavel Blažek, Miroslav Leiterman, David Franěk a vedoucí mužstva Ing. Petr Pazderník  a Ing. Josef Hrdina. Zleva sedící: Jiří Pičman, Jakub Pazderník, Roman Stöckl, Zděnek Sadílek, Petr Šourek a Josef Zemek. Na fotce chybí ještě Jiří Stoklasa.

Hráči Spartaku Rožmitál v akci před deseti lety.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode