Hledá se rodinný dům k bydlení

15.07.2016 06:59

Nezvyklý lístek nalezli posledních dny v poštovních schránkách obyvatelé Starého Rožmitálu. Do teď jsme podobnou aktivitu spíše znali z atraktivnějších lokalit než je ta naše. Lístečky „koupím byt nebo koupím dům na této adrese“ se např. v Praze objevují dost často. Samozřejmě autory textu nejsou jen přímí kupci, ale i makléři realitních kanceláří, kteří tímto způsobem hledají tipy.

Zpět ale k lístečku ve Starém Rožmitále. Jeho text zní: „Hledáme k bydlení rodinný dům, platba rychle, za nabídky děkujeme, tel. 723 973 548“. Proč jej zveřejňujeme? Jelikož jsou u nás stále ještě nenabízené prázdné chalupy jako ta č. p. 16 v Luhu, o kterých se lze domnívat, že je majitelé nechávají, aby samy od sebe spadly. Třeba se touto zprávou chytnou za nos a svých ostud a oblud se budou chtít aspoň za pár korun zbavit. Obci by to bylo jen k prospěchu.

Chalupy v Luhu vypadají z výšky jakoby náhodně poházené. V jejich chaotickém uspořádání, stejně jako ve štítech jednotně obrácených do Cvokařské ulice, je historická hodnota i současné kouzlo.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode