Hochmut a Mora: Veni, vidi, vici

11.09.2016 15:26

Přišli, viděli, zvítězili. Soupeři Milana Hochmuta a Jana Mory v běhu do Svatohorských schodů v Příbrami už musí být na oba hasiče ze Starého Rožmitálu dost naštvaní. Čtyřikrát stáli na startu a čtyřikrát zvítězili!

Včera v sobotu 10. září to bylo sice jen o fous, když nechali za sebou druhou dvojici sestavenou z členů hasičských záchranných sborů v Táboře a Berouně jen devět setin vteřiny, ale pohár byl opět jejich. Za prvními dvěma dvojicemi zaostali ostatní startující téměř půl minuty.

Trať o délce 560 metrů a s výškovým převýšením osmdesát metrů zdolávali hasiči ve stejnokroji a bagančatech, s přilbou na hlavě, s hadicí a proudnicí v rukou a s hasicím přístrojem na zádech. V úmorném třicetistupňovém vedru dosáhli Mora a Hochmut vynikajícího času 3:53:73. Oba startovali a také zvítězili v Běhu do Svatohorských schodů už v letech 2011 až 2013, následující rok vynechali a vloni se běh kvůli rekonstrukčním pracím na Svaté Hoře neuskutečnil. Letos si tedy triumf už po čtvrté zopakovali. Jsou také stále držiteli traťového rekordu z roku 2012, kdy zaběhli čas 3:39:47.

Milan Hochmut a Jan Mora na startu závodu

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode