Hochmut potřetí vítězem Brdského běžeckého poháru

03.12.2019 03:39

Už potřetí obdržel Milan Hochmut (32) ze Starého Rožmitálu ocenění pro nejlepšího běžce Brdského běžeckého poháru. Tentokrát si pohár převzal na stupních vítězů v Podlesí minulou sobotu.

Poprvé se v běžeckých soutěžích zahrnutých do poháru razantně prosadil v roce 2014, kdy byl vyhlášen i nejlepším sportovcem příbramského okresu. Pohárové vítězství si zopakoval také v následujícím roce. Další tři léta si sice pár závodů zaběhl, byl to však spíše trénink na pražský a frankfurtský maraton. Do celkové klasifikace Brdského poháru se totiž započítává dvanáct nejlepších časů ze všech absolvovaných závodů, jichž třeba letos bylo devětadvacet. A Hochmut v letech 2016 – 2018 běžel ani ne desetkrát, takže nemohl samozřejmě pomýšlet na celkové dobré umístění.

Letos se ale rozhodl, že do poháru půjde s plným nasazením. A i když absolvoval jen 12 závodů, i to mu stačilo na první místo. Byl prostě nejlepší. Atlet na druhém místě běžel čtyřiadvacetkrát, a přesto na Milana nedosáhl.

Převahu nad ostatními závodníky Milan Hochmut potvrdil i na posledním běhu Brdského poháru -  krosu u Tochovic 23. listopadu, kdy sedmikilometrovou trať převážně lesním terénem, zaběhl za 25 minut a dalšího závodníka za sebou nechal o celou minutu.

Milan Hochmut na stupních vítězů v Podlesí. Foto: Aleš Větrovský

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode