Hořejší a Drechsler skokany rožmitálských voleb

25.09.2022 20:35

V letošních volbách do obecního zastupitelstva Rožmitálu pod Třemšínem voliči dokonale využili možnost zakřížkovat preferované kandidáty, jak k tomu ostatně dalo hezký návod zvláštní, „komunální“ vydání Rožmitálské brdny.

Některé strany a seskupení postavily na volitelná místa silné osobnosti, takže zde nebylo co řešit. Nezávislí měli za jedničku JUDr. Josefa Kaisera, za dvojku Miloslava Marouška a za trojku Mgr. Věru Bártlovou. A přesně tak prošli všichni tři do zastupitelstva. Stejně tak dobře sestavili kandidátku komunisté, když v pořadí jak byli na volebním lístku, tak zamířili na radnici Aleš Haluska a Marie Hrušková. Jedna židle čeká v zastupitelstvu i na jedničku Rybářů Rožmitál Milana Pojera.

Složitější situaci řešili sociální demokraté. Vítězství Mgr. Pavla Bártla se dalo předpokládat - však také kandidoval z první pozice. Na druhém místě šel do voleb Ing. Martin Polák a na třetím Aleš Drechsler. Ani jeden však odpovídající počet hlasů nezískal. Do zastupitelstva se místo nich dostali Zdeněk Vlasák z osmého a Tomáš Drechsler až z jedenáctého místa.

Lépe dopadlo uskupení PRO Rožmitál s podporou STAN. Lídr kandidátky Ing. Josef Hrdina také obdržel nejvíce hlasů. Na třetím místě Jana Filinová se rovněž z třetího místa na radnici dostala. Kandidát číslo dvě Martin Šlambor byl ovšem voliči upozaděn a v zastupitelstvu místo něj zasedne Bc. Tomáš Brettl, který kandidoval ze čtvrtého místa.

Zemětřesení ovšem nastalo u formace SPOLU pro perspektivní Rožmitálsko. V tomto uskupení nefigurovala patrně žádná výrazná osobnost, o čemž svědčí, že všech patnáct kandidátů dostalo plus mínus stejný počet hlasů. O tom, kdo bude spolu s PRO sedět v opozičních lavicích tedy rozhodovalo opravdu málo. Voliči prostě pořadí na kandidátce SPOLU úplně rozmetali. Jednička na volebním lístku Ing. Ph.D. Rudolf Mareš skončil až osmý, dvojka Ing. Petr Muchna šestý a trojka Ondřej Štěrba sedmý. Na radnici místo nich voliči vynesli ze čtvrtého místa Tomáše Henkla, z osmého Františka Částku a dokonce až z třináctého Josefa Hořejšího!

Archivní foto

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode