Hospůdka U Náhonu 23. prosince končí

20.12.2021 00:01

Naposledy bude mít hospůdka ve Starém Rožmitálu otevřeno od 18 hodin ve čtvrtek 23. prosince. Přijďte se rozloučit s příjemným posezením, příjemnými hosty i šenkýřkami. Domácí cukroví není nutné, ale bylo by milé.

Zdeňka Gregorová si hospůdku od města pronajala v polovině roku 2019 a poprvé po úpravách interiéru poprvé oficiálně přivítala hosty 18. října. Tehdy jich bylo třicet. Další nával byl na Mikuláše, kdy uspořádala pro děti nadílku.

Než se však stačila pořádně rozkoukat, přihnal se v březnu 2020 covid-19. Dva měsíce musela mít zavřeno, od května se bylo aspoň na zahrádce a nápoje se vydávaly z okénka. Až v prosinci se mohlo zase dovnitř.

Mizérie pokračovala i letos. Přesto se paní Gregorové podařilo v létě zorganizovat koncert pod širým nebem a zapojit hospůdku do VELKÉ letní slavnosti. Otevíracích dnů v týdnu však ubývalo tak, jak ubývali hosté. Dál už to nešlo.

Koronavirová pandemie totálně rozhodila dosavadní zvyky a obyčeje. Mimo jiné i chození si popovídat a třeba i zazpívat se sousedy v útulném prostředí pohostinných zařízení. Obecně se snižuje počet piv načepovaných v restauracích a zvyšuje počet lahváčů a petek vypitých doma u televize nebo s přáteli v garáži.

Klesajícímu zájmu o společenský život se tak nevyhnula ani tradiční hospůdka na plácku ve Starém Rožmitále.

Výdejové okno u vchodu do hospůdky. Květen 2020

Venkovní posezení

Šenkýřka nechala s manželem udělat i novou výzdobu, jakousi síň slávy Starého Rožmitálu

První den 18. října 2019

... a pak se přihnal covid-19

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode