Hospůdka U splavu se stala hospůdkou U náhonu

18.10.2019 10:05

Vysvětlení je zcela jednoduché – novou nájemkyní se stala Zdenka Labrová, která žije s rodinou ve sto metrů vzdáleném Podkostelním mlýně. A k mlýnu přeci vždy patřil náhon a teď už tedy i hospoda!

Dnes hospůdka ve Starém Rožmitále zahajuje oficiální provoz uzpůsobený nastávající zimě. V úterý a v sobotu bude mít otevřeno od 18 do 22 hodin a v pátek od 18 hodin až do půlnoci.

Věřme, že paní Zdenka bude mít stále plnou místnost domácích i přespolních hostů.

Nejdříve sloužila bouda, jak domácí hospodě jinak neřeknou, jako zázemí stavbařům při výstavbě panelového sídliště ve městě téměř před 60 lety. Po dokončení prací byla rozebrána, převezena do Luhu na plácek a znova smontována. Město ji poté zapůjčilo jako klubovnu obnovenému oddílu národní házené. Občas sloužila i jako hospoda.

Současná hospodská éra objektu začíná v květnu 2013, kdy Lucie Veselá pro vysoké náklady skončila u Petráňů s provozováním restaurace Starák a s bratrem a za podpory města boudu zrekonstruovala na už lepší hospodu. V říjnu byl postaven nový komín a v srpnu 2014 pergola. V březnu 2017 byla rekonstruována střecha. Mezitím se konaly i časté brigády občanů na dokrášlení samotné hospody a také okolí.

V dubnu 2016 si hospodu po několika týdnech, kdy byla zavřena, pronajala Irena Pulcová a s menší pauzou ji provozovala až do letošního srpna. No a s třetím nájemcem – opět tedy se ženou – se můžete seznámit už dneska.

Bouda před rokem 2013

11. květen 2013 - první den nové hospůdky pod vedením Lucie Veselé

30. duben 2016 - premiéra Ireny Pulcové

Hospůdka U splavu zažila za šest let řadu akcí, které se i vymysleli šenkýřky i štamgasti. Namátkou jen jmenuje promítání filmů (viz snímek), silvestry, oslavy MDŽ, vepřové hody, diskotéky, kulečník, vědomostní soutěže, čarodějnice, masopust, stavění máje, oslavy narozenin atd. atd.

Pod heslem Podporujme své domácí podnikatele se v hospůdce pořádaly schůze hasičů a osadního výboru a věřme, že se k nim přidají i házenkáři

 

 

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode