Hospůdka U splavu změní nájemce

08.04.2016 08:32

AKTUALIZOVÁNO 19. dubna 2016

Uzávěrka není 24. dubna, jak píšeme níže, ale už 22. dubna 2016 do 10 hodin.

*****

Městský úřad zveřejnil záměr pronajmout hospůdku U splavu na plácku ve Starém Rožmitále. V dřevěném objektu, který stojí na parcele č. 232, se kromě restaurace nachází klubovna oddílu národní házené Spartaku Rožmitál.

Celková plocha k pronájmu činí 125 m2. Město požaduje měsíční nájemné ve výši 900 Kč plus zálohu na služby 1 750 Kč. I nadále je účelem pronájmu provozování pohostinství.

Zájemci mohou předkládat své záměry v písemné podobě v podatelně městského úřadu do 24. dubna 2016 do 10 hodin.

Doposud restauraci provozovala Lucie Veselá, které vydatně pomáhali její bratr a přátelé. Hospůdku U splavu otevřela 11. května 2013 poté, co se rok snažila udržet při životě restauraci Starák v bývalém kulturním domě, který zrestituoval potomek bývalého majitele.

Už tady se kromě výčepu snažila zpestřit hospodskou rutinu podařenými akcemi, ať už to byly Štědrý večer v květnu, Silvestr s ohňostrojem v červnu, vepřové hody, slosování účtenek, oslava MDŽ, diskotéka, harmonikáři, venkovní zahrádka s grilem, kulečník a dokonce obědy od 49 korun.

Většinu akcí poté přenesla i do nové hospůdky U splavu a přidala k nim ještě další. A tak jsme prožili Kozelfesty, Josefské zábavy, Hromnické vejšlapy, posezení se sušenkami Disco, zabíjačky, čarodějnice, stavění máje, strašidelné dětské bojovky, pekelné zúčtování atd.

Lze si jen přát, aby nový nájemce byl stejně aktivní. Třeba v letní sezoně přidá ještě zmrzlinu (dětí je na plácku stále dost) a napojí žíznivé turisty procházející po aleji. A hlavně, že nechá o sobě vědět. Vždyť v dnešní době obzvlášť platí: Bez reklamy ani ránu!

Hospůdka U splavu při loňském slavnostním otevření rekonstruovaného sportovního areálu

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode