Hotel Bílý lev, Altán, OS Třemšín atd. – kdo přežil?

31.08.2020 04:30

V letošním roce stojí v Rožmitále za připomenutí několik zajímavých událostí, které mají kulaté výročí.

Tak například 3. července před 40 lety byla po rekonstrukci bývalé kovárny otevřena Zámecká hospoda, která je doposud v provozu. Před 25 lety Josef Placatka a jeho firma Remonta obohatili Rožmitál o hotel Bílý lev, který však na rozdíl od Zámecké hospody hodně ztratil a jeho kdysi proslavená vinárna ve sklepení a restaurace v přízemí jsou pro běžného návštěvníka nepřístupné. V roce 1995 začali také poskytovat ubytování v soukromí manželé Stöcklovi ve Starém Rožmitále, které paní Stöcklová provozuje dodnes.

V roce 1995, kdy pokračoval podnikatelský boom, se ovšem stalo více zajímavých událostí. Na rožmitálském náměstí třeba otevřel prodejnu elektro Milan Liška a na silnici I/19 byla zprovozněna benzinová pumpa PapOil, pro níž žádal povolení od Městského úřadu rok před tím Jiří Hodek. PapOil později vystřídal MOL, ale čerpadlo stále slouží veřejnosti, stejně jako Liškova prodejna rozšířená o instalatérské potřeby. To už se nedá říci o soukromém klubu Altán, který si na své zahradě postavil v roce 1998 Jaroslav Švec a před 20 lety jej přeměnil na veřejnou vinárnu.

Ale vraťme se na začátek našeho vzpomínání, tedy do roku 1980. Tři měsíce před zahájením činnosti Zámecké hospody bylo totiž otevřeno obchodní středisko Třemšín. Je to jediná stavba v našem přehledu, která už neexistuje a při pohledu na současné, rychle se měnící staveniště na jeho místě – jako by ve městě nikdy nebyla.

Zámecká hospoda už žije 40 let

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode