Hurá na brigádu na koupaliště!

09.06.2016 05:59

Šedesátníci, padesátníci a možná i ti mladší se jistě pamatují, jak se ve Starém Rožmitále chodívali koupat do požární nádrže nad házenkářským hřištěm. Na posekané trávě rozložili deky a vystavili svá těla slunci.

Pak z toho nějak sešlo, jezdívalo se k větší požární nádrži do Věšína nebo se chodívalo do studené vody v lesním Sobenském rybníku anebo k bližším rybníkům Nový a Obžera. No a pak na Sadoňském rybníku ve městě udělali koupaliště.

Staroměstská požární nádrž zůstala opuštěná a opravdu sloužila jen jako požární nádrž. Občas však potřebovala vypustit a vyčistit. Znovu se tak stane 11. června. Osadní výbor společně se Sborem dobrovolných hasičů pořádá totiž tuto sobotu dopoledne dobrovolnou brigádu na vyčištění požární nádrže za házenkářským hřištěm. Tento bohulibý čin všemi deseti podporujeme, vždyť v nádrži se bude dát koupat. Přijďte všichni s lopatami a košťaty, ale zatím bez plavek!

Sportovní areál ve Starém Rožmitále tak dostane úplně nový rozměr a k hřištím a útulné hospůdce U splavu přibude ještě koupaliště.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode