I přes malou účast soutěžících jubilejní 10. memoriál nadchl

18.07.2013 11:55

Jubilejní desátý memoriál Aloise Jedličky v požárním sportu, který se konal 13. července 2013,  skončil tak, jak se očekávalo – úspěchem. K bohatým zkušenostem členů pořádajícího starorožmitálského SDH se letos totiž navíc přidal i herecký kumšt.

Přestávku mezi prvním a druhým kolem soutěže vyplnila divadelní hříčka v podání místních, většinou dospělejších hasičů, na téma: Hoří, Berková, hoří ti Hotel! Představení v kostýmech z 1. republiky mělo velký ohlas a po vzoru avantgardních režisérů se odehrávalo přímo mezi diváky. Vrátíme se k němu ještě jednou samostatným materiálem.

Ale po pořádku: Odpoledne zahájila nejmenší hasičátka, a to od nás a z města. SDH Rožmitál poslal na plácek tři družstva, my postavili jen jedno, ale dosáhli jsme nejlepšího času. Ovšem všechny děti zaslouží poděkování, a ty nejmenší, pomalu ani ne dvouleté, i obdiv (také vedoucím i rodičům).

Pak už došlo na soutěž dospělých. Bohužel vzhledem ke kolizi s jinými akcemi v okolí se jí zúčastnila pouze dvě družstva žen a čtyři mužů. To však nic neubralo na napínavosti soubojů

V obou kategoriích si vítězství odnesl SDH Vranovice. V ženách vyhrál časem 23,08 sek. před SDH Rožmitál p.Tř (114,55sek.) a v mužích porazil o dvě desetiny vteřiny náš tým Starého Rožmitálu.

Muži celkově dopadli takto:

1. SDH Vranovice                 17,82 sek.

2. SDH Starý Rožmitál          18,04

3. SDH Věšín                         20,77

4. SDH Voltuš                       33,40

Počasí bylo krásné, návštěva slušná, pivo a zmrzlina studené, klobásy voňavé, obsluha vzorná, hlasatel a pořadatelé jak z našeho SDH, tak z okrsku výborní. Zkrátka řečeno, bylo to vydařené odpoledne.

Více podrobností včetně mnoha fotografií najdete na:

 https://www.staryrozmital.cz/news/z-celeho-memorialu-budou-vsichni-asi-nejvic-vzpominat-na-prestavku/ 

 https://www.staryrozmital.cz/news/memorial-jak-bojovali-nasi-na-nove-trati/ 

https://www.staryrozmital.cz/news/memorial-diky-vsem-poradatelum-za-skvele-odpoledne/

https://www.staryrozmital.cz/news/memorial-podrobnosti-o-prestavce/

a také na: https://www.facebook.com/Cvokarskemuzeum

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode