II. liga by mohla začít 16. května, když se začne trénovat dva týdny předtím

13.04.2020 17:39

Jako bychom svou dnešní zprávou (viz níže) pobídli Výkonný výbor Svazu národní házené, aby přijal rozhodnutí k současnému vývoji koronavirové pandemie. Dnes totiž na svém webu zveřejnil závěry z druhé telekonference, z níž pro II. ligu a tedy i pro Spartak Rožmitál vyplývají tyto informace:

Vzhledem k prodloužení nouzového stavu bylo odloženo zahájení ligových soutěží minimálně do 4. května. Sportovně technická komise rovněž předložila variantní řešení pro dohrání jednotlivých soutěží, a to odstupňovaně po týdnech, kdy by bylo možné zahájit soutěže v upraveném formátu vzhledem k aktuálnímu vývoji situace.

Jako nejzazší termín pro zahájení jarní části soutěže byl schválen víkend 16. – 17. května. Předpokladem pro start soutěží je však uvolnění omezujících opatření do takové míry, že bude možné zahájit řádný tréninkový proces v oddílech nejpozději dva týdny před samotným zahájením soutěží.

To znamená pro nejzazší termín zahájení (16. – 17. května) musí být možné zahájit tréninky v prvním květnovém týdnu, tedy od 4. května 2020.

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode