Jak by se žilo bez elektřiny

03.02.2023 20:08

Obyvatelé Starého Rožmitálu mají v poslední době v souvislosti s výstavbou trasy elektrického vedení dost příležitostí si vyzkoušet, jaké to je žít bez elektřiny. Když je to přes den, tak úpí jen maso v mrazácích, ale večer a po tmě?

To se stalo dnes, kdy zásluhou velkého větru (v Rožmitále v nárazech až 75 km/hod.) zkolaboval přívod elektřiny nejen do Starého Rožmitálu, ale i do části města a okolních vesnic. Elektřina nešla od půl druhé do půl osmé. Včera byla též havárie, ale podstatně kratší a jen odpoledne.

Předevčírem byl Starý Rožmitál bez proudu od sedmi ráno do tří odpoledne, ale o tom byli občané předem informováni. Stejně tak ovšem nepůjde proud v úterý 7. února od čtvrt na osm do čtvrt na čtyři, a to nejen ve Staráku (Luhu), ale i ve Voltuši a na malém území města.

P.S. Pamětníci si jistě vzpomenou, že před třiceti čtyřiceti lety byl velice často vypínán proud před bouřkou, když ještě byla někde u Plzně. Na druhou stranu nutno ocenit, že při velké povodni v roce 2002 šla elektřina ve dne v noci a lidé tak při osvětlení lépe zvládali stresovou situaci.

Předevčírem měnili pracovníci Elektrostavu Strakonice a ČEZu vedení nad Malým Obůrem a alejí ve Starém Rožmitále

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode