Jak jezdili družstevníci Kovostaru po zájezdech

08.03.2021 00:52

Fotografie, která se ve Starém Rožmitále asi vyskytuje ve vícero rodinách, je ze zájezdu družstevníků Kovostaru (dnes v objektu sídlí Kemmler Electronic) na zámek Hluboká v roce 1961. Kdo na ní je?

Stojící zleva Antonín Kala, Karel Homulka, Jan Kodat, Marie Trčková, František Šourek, František Trčka, Šmídová, Josefa Trčková, Bretlová, Leiterman (Círek), Anna Hálová, Anna Berková, učitelka Růžena Kalová, Lenka Veselá, Marta Kulovaná (manželka Aloise, býv. starosty), Růžena Zárybnická, Josef Mora, Josefa Trčková, Josef Zárybnický, Vlasta Roušalová, Marie Chloupková, další nelze identifikovat, Josef Sýkora, Josefa Minaříková, Václav Vonášek, Petronela Tichá, Marie Minaříková , Leitermanová (Cirkouc), Miroslav Procházka, Anna Jindrová, Blažena Procházková, Tereza Roušalová, Zdena Borovková, Anna Sýkorová, Marta Veselá, Lída Fousová, Josef Veselý, Karel Kulovaný, Lída Trčková a Jaroslav Roušal. Sedící zleva: Karel Chloupek, Karel Matějka, Rudolf Šourek, Josef Kala a Jana Baťková.

Zájezdy pro své kolegy tehdy organizoval vedoucí rekreační komise družstva Josef Kala (na snímku sedící uprostřed se sepnutýma rukama vedle chlapce ve světlém svetru), který výletníky doprovázel i hrou na harmoniku. Nebyl to však zájezd jediný, každým rokem se vyráželo po krásách vlasti, a to i několikrát za léto.

Následující snímky nám zapůjčila Věra Vaňková a jsou na nich opět členové výrobního družstva Kovostar na zájezdech, avšak zde nejsme kromě první fotografie, která je z hospitalu Kuks, schopni rozpoznat, odkud jsou ani z kterého roku. Pomůže někdo?

obrázek 1

obrázek 2

obrázek 3

obrázek 4

obrázek 5

obrázek 6

obrázek 7

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode