Jak se Toulavá kamera zatoulala do Cvokařského muzea

26.06.2021 08:00

Před pěti lety v neděli 26. června vysílala Česká televize svůj pravidelný oblíbený pořad Toulavá kamera a v něm i reportáž z Cvokařského muzea. Dva měsíce před tímto datem ji po tři hodiny v muzeu a před ním natáčela redaktorka Pavla Kinclová s kameramanem Štěpánem Luťanským.

Týdenní mozaiku o zajímavých místech a lidech ze všech koutů naší země nabízí Česká televize divákům každou neděli dopoledne na ČT1 už od roku 2003. Od té doby do dneška bylo odvysíláno 1 022 dílů, přičemž každý obsahoval pět až šest reportáží.

Toulavá kamera se už šestkrát zatoulala na Rožmitálsko. V průběhu let se věnovala Třemšínsku a Třemšínu, cyklostezce z Příbrami do Rožmitálu a Podbrdskému muzeu a v něm především aerovkám. Dokonce dvakrát mohli diváci sledovat osudy Jakuba Jana Ryby a jeho nejslavnější mše. Autorkou pořadu je Iveta Toušlová, která je zároveň dramaturgyní a magazín moderuje střídavě s Josefem Maršálem.

A jak se televize dozvěděla o Cvokařském muzeu? Zásluhou našeho stánku na mezinárodním veletrhu Sběratel v Praze, kde redaktorka Pavla Kinclová hledala zajímavé náměty na reportáže.

Cvokařské muzeum má i svoji „toulavou“ samolepku, která je k dostání v Podbrdském muzeu ve městě. Tehdejší reportáž mu můžete pustit zde.

Samolepka Cvokařského muzea k nalepení do Toulavého deníku

Takhle se před pěti lety natáčelo

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode