Jak si čtyři dámy povídaly o muzeu

04.07.2018 08:19

Na facebooku se k nám dostala zajímavá konverzace čtyř dam, přičemž ta první z nich – Michala V. -  navštívila 20. června Cvokařské muzeum a na facebooku o něm napsala:

„Dnešní super cyklovýlet do Rožmitálu pod Třemšínem. Jedna místní paní nás v aleji Johanky z Rožmitálu vehementně přemlouvala, ať navštívíme Cvokařské muzeum a opravdu stálo za to. Sice nemá vizitku, ale razítko ano, tak vizitku domalujeme. 

Jistá Monika R. Michale odpověděla: „Parádní tip. v Rožmitále jsem byla už třikrát, ale tohle muzeum neznám.“

Michala na Moničinu repliku reagovala: „Je to takový domeček, dvě místnosti, vstup je volný a vlastně tam nikdo není.“

V tu chvíli se do debaty zapojila Lenka S.: „Pokud se pamatuji, vstupné dobrovolné, vím, že jsem dávala do kasičky.“

Michala Lence odpověděla: „Vstup je volný, my jsme také dávali peníze do kasičky a navíc jsme si kupovali pohlednice a magnetku, ale míjeli jsme se tam s lidmi, co si muzeum prohlédli a odešli zcela bez placení. Za nás tam žádný „dozor“ nebyl.“

Nakonec se do rozhovoru zapojila Ivona U.: „Ano, je to tak. Já tam byla v pátek večer a bylo to velice příjemné překvapení (nevěděla jsem o tom a náhodou jsme šli kolem).“

Hovor nakonec ukončila iniciátorka zprávy na facebooku Michala V.: „My jsme měli v merku hasičské muzeum, ale tam to bylo nějaké divné s obsluhou atd. Na náměstí nás zaujala cedule „Cvokařské muzeum – vstup volný a nutný“. A pak ta naléhající paní a už nebylo co řešit, místo hasičů, jsme šli na cvoky.!

 

Stránka ze zápisníku Michaly V., do něhož vlepuje turistické vizitky a otiskuje razítka z navštívených míst. Na facebooku je členkou veřejné skupiny Turistické vizitky, z níž jsme rozhovor převzali.

 

Poutač na rožmitálském náměstí, o kterém je v rozhovoru řeč



 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode