Jak si počínali mladí hasiči v roce 2015

13.01.2016 04:12

Na výroční valné hromadě SDH Starý Rožmitál pořádané 2. ledna 2016 informoval Jan Mora o činnosti soutěžního mužstva. V roce 2015 se mužstvo zúčastnilo celkem dvanácti hasičských soutěží.

Jako již každý rok první souboj svedli naši chlapci o Erb města Rožmitálu p. Tř. na autobusovém nádraží. Výsledný čas 56,84 stačil na krásné třetí místo. Dále mladíky čekalo první kolo okrskové soutěže. Bohužel se jim nezdařila disciplína požární útok a tím pádem se ani nekonal postup do druhého kola.

Následovaly závody Brdské ligy. První kolo v Tochovicích se krylo se soutěží v Bukové, kde nechtěli chlapci ze Starého Rožmitálu chybět. Nakonec se Buková ukázala jako správná volba a třetí místo bylo jejich.

Druhé kolo Brdské ligy proběhlo v Zalužanech, kde je rychlá dráha a časem 17,78 si vydobyli deváté místo a prvních sedm bodů do celkové klasifikace. Další klání se konalo na Valše, kde byl pořadatelem SDH Namnice. Zde s časem 23,12 skončili starorožmitálští hasiči až sedmnáctí a bez bodů.

Hned druhý den ve stejném areálu pořádal SDH Draci Chrást čtvrté kolo. Minulý neúspěch pustili naši z hlavy a chtěli si spravit chuť. Ale ani teď se to nepodařilo a za nespojené savce obdrželi červený praporek a 24. místo.

V sobotu 18. července se konalo další kolo v Solopyskách, které pořádal domácí sbor. Zde útok vyšel a za 17,48 naši skončili jedenáctí a dostali pět bodů. Ve stejném prostředí organizovali hasiči SDH Líchovy další kolo. Našim však štěstí nepřálo a časem N (čili neklasifikováni) obsadili až 17. místo.

2. srpna se chlapci ze Starého Rožmitálu vypravili do Broum. A tady to zas klaplo. Sedmé místo bylo za čas 19,73 jejich a cenných devět bodů také. Poté proběhly souboje o body v Sedlčanech. Zde našim nedoběhl pravý proud včas k nástřikové čáře a čas 19,65 stačil jen na 16. místo. Finále se konalo v Nalžovicích, kde za dvanácté místo a čas 21,74 získali naši hasiči čtyři body.
V seriálu Brdské ligy 2015 tak skončili s 25 body na celkovém patnáctém místě těsně před SDH Věšín. Seriálu se zúčastnilo dohromady třicet sborů, takže naši se umístili přesně v polovině. Nejrychlejší čas měli 16,73 sek.

Soutěžní mužstvo SDH Starý Rožmitále se v loňském roce také zúčastnilo noční soutěže ve Voltuši.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode