Jaké máme šance v lize?

23.08.2016 06:52

Za pár dní nás čeká ve sportovním areálu ve Starém Rožmitále velká událost. Naši národní házenkáři Spartaku nastoupí po sedmi letech k prvnímu mistrovskému utkání ve II. lize. V neděli 28. srpna přivítáme mužstvo Litohlav, které v posledním ligovém ročníku skončilo na osmém místě.

Jaké vlastně máme v lize šance? To se určitě ptá nejeden rožmitálský fanoušek, který už je na první zápas jistě celý natěšený.

Právě skončený oblastní přebor Západočeského kraje, z něhož jsme do II. ligy postoupili, ukázal, že naše mužstvo má solidní a dost široký kádr hráčů, kteří mohou ve vyšší soutěži zazářit. Přesvědčila nás o tom i nešťastná událost při jarním utkání v Tymákově, kdy byl zraněn náš nejlepší střelec Petr Šourek a do konce soutěže si už nezahrál.

Trenér byl nucen, leckdy po celé utkání, stavět v rozhodujících posledních čtyřech kolech další hráče, kteří dříve většinou zůstávali na střídačce. A co se ukázalo?

Pičman svými dělovkami, Pazderník klamáním tělem před střelbou a Zemek nečekanými manévry u branky skvěle doplnili hráče základní sestavy Melichara a Stöckla a výrazně dopomohli k postupu mužstva do vyšší soutěže. Vždyť v posledních čtyřech utkáních nastřílel Jiří Pičman 29 gólů, Jakub Pazderník 10 a Josef Zemek sedm. Tomu ale musíme ještě připočítat šest branek při utkání v Tymákově, které bylo do posledních vteřin na nervy.

Samozřejmě chválíme i osvědčené borce Petra Melichara, jenž poslední sezonu v oblastním přeboru nastřílel 79 branek a neomylného exekutora trestných hodů Romana Stöckla s rovnou stovkou vsítěných míčů. Petr Šourek, i když do čtyř duelů nenastoupil a pátý nedohrál, byl i přesto naším nejlepším střelcem se 156 trefami.

Obránci mají smůlu, že nemohou střílet branky, a tak vždycky tak trochu zůstávají ve stínu útočníků. Je ale nutné i je pochválit, neboť naše obrana a brankář si poslední dva roky počínají jako skála, o kterou se útoky soupeřů rozbíjejí.

Ve skončeném oblastním přeboru jsme dostali nejméně branek ze všech mužstev a rok před tím jsme v počtu nejméně obdržených gólů skončili na druhém místě za postupujícím béčkem Nýřan. Obrana jako sehraný orchestr dirigovaný Pavlem Blažkem, se jistě i v lize neohroženě postaví soupeřovým útočníkům a jen ve výjimečných případech je pustí do střelecké pozice.

Snímky z pátečních tréninků našich hráčů

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode