Jana Trčková z Luhu zatčena!

28.02.2014 18:35

Sice až teď, ale přesto rádi zveřejňujeme fotoreportáž z oslavy kulatých narozenin dlouholeté členky starorožmitálského sboru dobrovolných hasičů Jany Trčkové, jež se konala 22. února 2014.

Hasičky a hasiči opět dokázali, že se dovedou výborně bavit a Janě i jejímu manželovi Jirkovi předvedli  divadlo, za které by se nemuseli stydět ani tzv. profíci z televizních seriálů.

Ostatně v našem zpravodajství jsme už několikrát chválili hasiče ze Starého Rožmitálu, jejichž „divadelní zdravé jádro“ už sehrálo za poslední roky několik představení pro pobavení jubilantů, diváků i jich samotných.

Jak probíhala starorožmitálská komédie tentokrát?

Nejdříve osoby a obsazení: dva policisté (Marcela Minaříková a Alena Pourová), sousedka Pepička Morová (Marie Stoklasová), sousedka Jenofa Bacíková (Marta Jeníčková), náhodně kolem džogující sportovec Trčka (František Veselý) a dort (Helena Knížková). Ještě je nutné dodat, že pro tuto divadelní hříčku dotyční sestavili podrobný scénář s nástupy, replikami i požadovanými grimasami.

Do příbytku Trčkových vstupují dva policisté hledající podezřelou ženskou osobu, jež páchá trestnou činnost v Rožmitále a okolí, a údajně jí při tom pomáhá i manžel. Pokaždé však oba vystupují pod jiným jménem, takže jistě mají falešné doklady.

K jejich identifikaci zavolají policisté sousedku Pepičku Morovou, která se však prokáže školním vysvědčením, na němž je samá pětka, takže její svědectví nelze brát za důvěryhodné. Druhá svědkyně, Jenofa Bacíková, předkládá jako osobní doklad domovský list  z Rakouska-Uherska. Policisté uznávají, že v jejím věku si už nemůže nic pamatovat.

Obě svědkyně však tvrdošíjně trvají na tom, že podezřelé znají pod různými jmény, jako Trčka, Ferďák, Michálková atd. Zmatení policisté tedy odchytí náhodného běžce jménem Trčka. (Těch ale ve Staráku je! Kdo se v tom má vyznat!) Trčka tvrdí, že podezřelou zná z loňské hasičské slavnosti, a že se jmenuje Berková a její manžel je Kodat.

O této fotografii z loňského memoriálu Aloise Jedličky v požárním sportu tvrdí svědek Trčka, že je na ní (první zleva) Berková, i když je to podezřelá Jana T. Policisté docházejí po výsleších svědků k závěru, že používání minimálně pěti šesti různých příjmení je už samo o sobě nanejvýš trestné a oběma – Janě i Jirkovi – nasazují klepeta.

Pak se ale policisté nechají zkorumpovat tekutým úplatkem. Jubilantce pouta sundají a předají jí velkou kytku s neméně velkým dortem, který ji bude  stále připomínat - dokud ho nesní - roli staré Berkové v loňském neméně zajímavém představení "Berková, pomóc, hoří Hotýlek".

A tady už jsou všichni aktéři spolu s dalšími hasiči v divadelním zákulisí při oslavě zdařilé komédie a především Janiných narozenin.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode