Jaroslav Svěcený se vrací do Rožmitálu

04.12.2015 04:14

Houslový virtuos Jaroslav Svěcený opět po roce zavítá do Rožmitálu pod Třemšínem. Ve středu 23. prosince 2015 nejdříve ve Společenském centru už v 18 hodin zazní Česká mše vánoční Hej, mistře! v provedení Komorního smíšeného sboru Dr. Vladimíra Vepřeka z Příbrami a poté se již rozezní mistrovy housle za klavírního doprovodu Václava Máchy. Jistě bude zajímavé porovnat, i když je to samozřejmě věc čistě teoretická, Svěceného koncert s nedávným vystoupením Václava Hudečka v Podbrdském muzeu. Předštědrodenní podvečer rovněž nabízí srovnání přednesu Rybova nejznámějšího díla jinými tělesy, která jej v Rožmitále či Starém Rožmitále uvedla či budou uvádět.

Ale nechme srovnávání! Hlavní je, že rožmitálská kulturní obec letos na počátku zimy dostává díky obětavým pořadatelům jednu hudební lahůdku za druhou.

Jistě stojí za to, se Vánočního koncertu Jaroslava Svěceného, jenž hraje v našem městě již podeváté, zúčastnit. Pozvánky jsou k dostání v prodejně Drogerie – Knihy na rožmitálském náměstí u paní Blanky Pazderníkové.

Jaroslav Svěcený. Foto: www.hustopece.cz

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode