Jeleni se v áleji už ode dneška válejí

13.08.2016 07:14

AKTUALIZOVÁNO v 10.20 hod.

Dnes ráno úderem deváté hodiny se pro veřejnost otevírá výstava Jeleni v áleji (se válejí), kterou na svých plotech organizují obyvatelé Aleje Johanky z Rožmitálu. Už při loňské premiéře sklidila tato unikátní výstava slova uznání a chvály nejen za to, že si někdo v Brdech vzpomněl tato krásná zvířata, i když mnohdy s lehkou ironií, propagovat, ale i za to, že se lidé ve Starém Rožmitále dovedou dát dohromady a pro radost svou i ostatních uspořádat takovouhle akci.

Letošní výstava má oproti loňsku nejen delší název, ale je také mnohem rozsáhlejší. Proti 14 dílům vloni jich je letos vystaveno celých třicet, což je nárůst o více než 100 procent! Zarámované oleje a akvarely doplňují i textilie, sádrové odlitky, plechové krabice, sošky atd. atd. – vše samozřejmě s jelenem.

Výstava se koná dnes a zítra v neděli vždy od 9 do 19 hodin. Bude-li ovšem pršet, vše se sbalí a nic nebude! Z odpovědi Českého hydrometeorologického ústavu na náš dotaz, jaké bude po oba dny v aleji počasí, ale vyplývá, že pršet určitě nebude. A kdyby čirou náhodou ano, tak si návštěvníci mohou místo výstavy venku prohlížet Cvokařské muzeum uvnitř.

A ještě pár snímků z dnešního rozvěšování výstavních děl:

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode