Ještě jedno ohlédnutí za poslední sezónou házenkářů

09.08.2013 11:39

Na konci srpna už sehraje naše mužstvo první mistrovské utkání Oblastního přeboru Západočeského kraje v národní házené nové sezóny 2013/2014. Připomeňme si pár údaji ještě loňský ročník, kdy nám postup do II. ligy unikl jen o pověstný vlásek.

V minulém ročníku jsme skončili v tabulce na druhém, nepostupovém místě se ztrátou pouhých dvou bodů na první Kyšice, a s náskokem sedmi (!) bodů na třetí Příchovice.

V tabulce, která eviduje pouze utkání na domácí půdě jsme se umístili na třetím místě s 19 body, ale pokud jde o utkání venku, byli jsme na tom s 13 body ze všech mužstev nejlépe.

Zajímavé je zjištění kolik hráčů celkem nastoupilo v soutěži za jednotlivá mužstva. Nejvíce hráčů měly k dispozici Nýřany (30) a Ejpovice (29), nejméně Stupno (13) a my Rožmitálští, pouhých čtrnáct! Toto číslo svědčí o velmi úzkém hráčském kádru, kdy by stačilo několik zranění a my bychom nebyli schopni ani utkání sehrát. V průměru mají mužstva v oblastním přeboru k dispozici kolem 21 hráčů.

Pokud jde o nastřílené branky, nejlépe se za celou soutěž trefovaly Kyšice (452 branek). My jsme měli třetí nejlepší útok, který vsítil gólů 427, přičemž sám Petr Šourek jich zavěsil 232.

Šourek se také stal suverénně nejlepším střelcem celé soutěže. Za ním se na druhém místě umístil Pokorný ze Stupna, jenž vstřelil o 89 (!) branek méně než Šourek.

Dalšími nejproduktivnějšími útočníky našeho mužstva byli Petr Melichar se 79 a Roman Stöckl se 69 brankami.

V trestech jsme se umístili rovněž na předním místě. David Franěk byl s pěti žlutými kartami a jedním vyloučením na pět minut druhým nejtrestanějším hráčem soutěže. Na čtvrtém  místě s třemi žlutými a jedním pětiminutovým vyloučením skončil Petr Melichar. Žluté karty také viděli Jiří Stoklasa (třikrát) a po dvou Jiří Vondrášek a Pavel Blažek.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode