Jiřímu Plachému je 80 let

05.04.2013 07:42

9. dubna 2013 se dožívá 80 let Jiří Plachý, významná osobnost nejen Starého Rožmitálu, ale i celého regionu. Narodil se ve Starém Rožmitále a jako sedmadvacetiletý byl v roce 1961 zvolen předsedou Místního národního výboru obce. Tuto funkci vykonával až do sloučení s městem o rok později. Od roku 1971 byl deset let předsedou MěNV v Rožmitále p. Tř. Zasadil se o rozsáhlou obytnou a občanskou výstavbu ve městě, posloužil jako jeden z příkladů pro televizní seriál Muž na radnici Jaroslava Dietla. V roce 1980 byl z funkce odejit do Okresního bytového podniku v Příbrami, ve kterém zůstal až do důchodu..

Mnoho let je s přestávkami starostou sboru dobrovolných hasičů ve Starém Rožmitále a předsedou osadního výboru. Ve své dlouholeté činorodé práci vždy dovedl a stále dovede strhnout k záslužné činnosti pro obec i ostatní spoluobčany. Ve svém věku se i nadále aktivně podílí na práci pro městskou část Starý Rožmitál.

V roce 2011 vydal Jiří Plachý knihu vzpomínek s příznačným názvem „Být užitečný lidem.“ Našemu oslavenci přejeme hodně zdraví a spokojenosti! Jako dárek a zároveň vzpomínku na mladá léta připojujeme Jirkovi tři snímky, o kterých možná ani neví, že existují:

Jiří Plachý jako odvedenec s dalšími starorožmitálskými chlapci v roce 1952.

Jako předseda MNV ve Starém Rožmitále s odvedenci v roce 1961.

Jako předseda sboru dobrovolných hasičů ve Starém Rožmitále v roce 1971.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode