Podvodníci v CHKO

26.04.2017 15:47

Dnešní internetové vydání Příbramského deníku přineslo zprávu, nad níž jeden kroutí hlavou:

Policisté z obvodního oddělení Příbram-venkov, do jejichž působnosti patří i dohled nad územím Chráněné krajinné oblasti Brdy, totiž odhalili v dubnu dvě falešná povolení k vjezdu.

„Už 8. dubna“, píše Karel Hutr, „ policisté spatřili při hlídkové činnosti v Brdech na travnatém porostu u studánky zaparkované vozidlo značky Hummer. Auto mělo za čelním sklem povolení k vjezdu. „Doklad byl ale zmenšený a na první pohled neodpovídal originálu, což se také následně potvrdilo. Vyšlo najevo, že dané společnosti, ani pro vůz pod uvedenou registrační značkou, žádné povolení nikdy uděleno nebylo“.

Druhý případ se stal 17. dubna, kdy policie projížděla hlídka chráněnou oblastí a potkala protijedoucí automobil. Policisté se rozhodli vozidlo zkontrolovat. Jeho řidička ale najednou zrychlila a začala ujíždět, nereagovala ani na výzvy k zastavení.

„Asi po jednom kilometru se policistům podařilo auto předjet a zastavit ho. Osmapadesátiletá žena při kontrole předložila kromě dokladů i povolení k vjezdu. Mělo však jinou barvu a i v dalších ohledech se neshodovalo s originálním dokladem. Jak se ukázalo, jednalo se také o falsifikát," řekla mluvčí policie Monika Schindlová. Policie tyto věci oznámí správnímu orgánu.“

CHKO Brdy na snímku Karla Hutra

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode