Jsme tvorové zapomnětliví - i v muzeu

31.10.2018 21:35

Známe to z vlastní zkušenosti například z pražského veletrhu Sběratel. Když tam sběratel narazí na kousek, který roky shání a který nutně potřebuje do sbírky, jde všechno stranou: taška s penězi, batoh, doklady a především ostražitost.

Něco podobného se občas děje v Cvokařském muzeu, které sice není mekkou sběratelů, ale ledacos zajímavého se i zde najde, co upoutá pozornost. Naštěstí, když při soumraku zavíráme, najdeme občas jen vyložené pohlednice ze stojánku či papírky od pamlsků, které by tak jako tak skončily v koši.

Jinak tomu ale bylo před čtyřmi lety. Tenkrát se dva návštěvníci tak zabrali do prohlížení exponátů, že v muzeu zapomněli nabitou peněženku tisícikorunami, které byly určeny pro provoz dětského tábora. Jak to dopadlo? Naštěstí dobře, přečtěte si naši tehdejší zprávu na https://www.staryrozmital.cz/news/takhle-se-dela-radost/

Předminulý týden jsme našli ve veřtatu na špalku položenou otevřenou obálku, v níž byla fotografie dívky, vytvořená - podle našeho názoru - tak někdy v 70. letech minulého století. Na rubu je dost nečitelné razítko, na němž se dá rozluštit text Komunální služby města Žatce, a k němu je obyčejnou tužkou připsáno číslo 91126.

Fotografii v muzeu jistě nezapomněl někdo úmyslně, dívku ostatně ve Starém Rožmitále nikdo nepoznal, takže tímto dáváme ve známost, že si dotyčný zapomněnka o fotku může napsat na kontakt tohoto webu a my mu ji rádi pošleme.

 

Krásná neznámá z Cvokařského muzea

 



 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode