Jubilejní rok v muzeu – 2/2

16.01.2017 08:22

V loňském jubilejním roce, kdy jsme oslavili už pátý rok existence Cvokařského muzea, jsme se tradičně zapojili do celostátní Muzejní noci, nutno však přiznat že noc 21. května jsme nakonec trávili v muzeu sami.

Cvokařské muzeum bylo spoluorganizátorem v pořadí druhé výstavy Jeleni se v áleji válejí a už se důkladně připravuje na třetí ročník, který se uskuteční v srpnu. V červenci bylo kolem muzea haló, neboť u něj byla ukryta keška v rámci mobilní hry Pokémoni.

Začátkem dubna natáčela v muzeu Česká televize reportáž pro pořad Toulavá kamera, jenž byl vysílán 26. června. Rozšířená verze reportáže pak ještě vyšla v knize Toulavá kamera 23, která se dostala na pulty knihkupectví těsně před Vánocemi.

Samostatnou kapitolou jsou solární postavičky za oknem veřtatu. S cvokařinou sice nemají nic společného, ale dětem to nevadí. Naopak. Chodí sem, aby se kynklaly ze strany na stranu jako Mr. Bean a další jejich známí. Postavičky rychle -  i díky štědrým dárcům – přibývají. Na začátku minulého roku jich bylo třináct, teď už jich je hodně přes třicet.

Muzejní noc se vloni nevyvedla, bylo prázdno...

..zato jelenů v áleji byla přehršel

Takhle začínala v pořadu Toulavá kamera reportáž z muzea

Solární postavičky počátekm roku a na podzim. Teď jich je ještě víc

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode