K postupu do ligy už chybí jen dva body nebo prohra Přeštic

29.05.2016 11:50

AKTUALIZOVÁNO ve 15.16 hod.

V neděli 29. května 2016 porazil Spartak Rožmitál na svém hřišti ve Starém Rožmitále béčko Nezvěstic 20:14 po poločase 8:9 a je jednou nohou ve II. lize. 

První poločas ovšem tak výrazné vítězství domácích vůbec nenaznačoval. V páté minutě Rožmitalané prohrávali 0:2, v deváté se jim sice podařilo srovnat na 4:4, ale střeleckému trápení nebyl zdaleka konec. Nezvěstice celý poločas o jednu či dvě branky vedly a vedení si udržely i po prvních třiceti minutách. Nebýt skvělých zákroků gólmana Dušan Sadílka, mohli domácí prohrávat i vyšším rozdílem. Početní návštěvníci však doufali, že ve druhém poločase se vše v dobré obrátí a Spartak utkání rozhodne ve svůj prospěch.

V šesté minutě druhé půle domácí konečně prolomili neustálý jednobrankový náskok soupeře a poprvé se dostali do vedení 12:11. Nezvěstičtím se sice ještě podařilo vyrovnat, ale pak začal úřadovat Jiří Pičman a hostujícímu brankáři sázel jeden gól za druhým. Jeho příklad pak následovali i další naši útočníci a tak skóre potěšitelně narůstalo v náš prospěch až na rozdíl šesti branek. Hosté po skvělé hře v prvním poločase teď byli zralí hodit na hřiště ručník, vůbec nic jim nevycházelo. Poslední minuty se proměnily v exhibici domácích. Jejich bojovný výkon odměnili na konci fanoušci nadšeným potleskem.

O čtvrt hodiny později než začalo utkání ve Starém Rožmitále, zahájil rozhodčí zápas Přeštic ve Stupně. V případě výhry Rožmitálu nad Nezvěsticemi, což se stalo, a prohry Přeštic, už mohly v kabině Spartaku bouchat lahve šampaňského. Jak se vyvíjelo utkání ve Stupně však nikdo ve Starém Rožmitále nevěděl. Bylo s podivem, že Spartak nevyslal do Stupna žádného zvěda. A tak si musíme na zprávu, zda už jsme ve II. lize či ještě ne, počkat.

Zprávu jsme dostali před půl jednou a nebyla pro nás příznivá: Přešticím se podařilo ve Stupně vyhrát 21:18. Co to pro nás znamená? Tabulku vedeme stále o tři body právě před Přešticemi. Za týden hrajeme v Kyšicích a poté 12. června od půl jedenácté doma s Osekem. V těchto dvou zápasech nám stačí získat dva body a nebudeme se muset ohlížet jak hrály Přeštice. Budeme svou vlastní píli ve II. lize!

Naše dnešní sestava: D. Sadílek, M. Leiterman - P. Blažek, J. Stoklasa, D. Franěk, J. Vondrášek - J. Pičman, J. Zemek, R. Stöckl, P. Melichar, J. Pazderník

Naše dnešní branky: R. Stöckl 7, J. Pičman 6, P. Melichar 3, J. Zemek 3 a J. Pazderník 1 - za hosty: Soukup 6, Kašpar 4, Hach 3 a Dobiáš 1

Podrobnosti z dnešního utkání najdete v rubrice Házenkáři.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode