Kde máme ve Starém Rožmitále vězení?

01.03.2015 07:13

Po nečekaně dlouhé hospitalizaci vydavatele a vyčerpání jednadvaceti předem připravených zpráv se po týdenní pauze opět na webovou stránku vrací každodenní zpravodajství ze Starého Rožmitálu.

Dnes si ještě připomeneme karnevalový průvod, který předminulou sobotu 14. února 2015 prošel starým i novým městem. V naší reportáži jsme totiž opomenuli jeden důležitý fakt, a to že povolení k maškarnímu rojení vlastně podle dávných tradic vydával starosta obce, v našem případě tedy starosta osadního výboru.

Jak ukazuje snímek Vlasty Schwangmeierové, připnul si starorožmitálský starosta Milan Hochmut šerifskou hvězdu na kostkovanou košili, kolem krku si dal šátek, na hlavu klobouk a i kolt měl proklatě nízko. Masopustní průvod přivítal před svým domem, na němž se skvěl nápis Sherif House. Když se překvapené masky přiblížily k šerifovým vrátkům, vedl k nim takovouhle řeč:

„Já šerif Starého města dávám svolení k provozování masopustních radovánek na celém území naší osady. Radovánky nechť jsou co nejveselejší, ale ve vší počestnosti a slušnosti! Běda tomu, kdo by chtěl bránit těmto radovánkám! Každý, kdo se proviní ať z té či oné strany, proti dobrým mravům, ten bude zavřen na 24 hodin do místní věznice.

Zahajuji tímto vaše masopustní veselí - šerif osady Milan Hochmut.“

Kdepak! Není nad to mít vtipného starostu! Jen by nás zajímalo, kde má ve Starém Rožmitále schované vězení.

Šerif Hochmut se šerifovou a jednou z překvapených masek.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode