Kdo si to ze zastupitelů vezme na svědomí?

13.09.2023 00:04

Už jednou rožmitálská radnice udělala chybné rozhodnutí, když zámek před 25 lety vnutila církvi. Teď se schyluje k další blamáži.

Bez většího zájmu byl na veřejné zasedání zastupitelstva v pondělí 18. září od 17 hodin v zasedací síni městského úřadu zařazen návrh:

„Změna funkčního využití pozemků parc. č. 106/ 33 - plocha smíšená nezastavěného území a parc. č. 107/34 - část plocha zemědělská (stav) v k. ú. Starý Rožmitál na plochu smíšenou obytnou.“

Co se pod touto strohou úřední větou skrývá?

V Aleji Johanky z Rožmitálu by se na soukromém pozemku mohlo začít stavět. Pozemek velký přes 22 000 m2 by se tak majitelce mnohonásobně zhodnotil.

Historická alej by rázem ztratila své kouzlo a město kus své historie. To se už může rovnou pokácet i staletá lípa!

Vezme si to někdo ze zastupitelstva na svědomí?

Před týdnem rada města tento návrh zamítla, i když - podle sdělení radního Aleše Halusky - osadní výbor ve Starém Rožmitále s ním souhlasil (?).

Přitom v katastru Starého Rožmitálu už existují na výstavbu rodinných domů dvě územní studie - z roku 2019 Na Výsluní a z roku 2022 mezi Luhem a Ruslandem, celkem pro více než 50 domů. Navíc existuje ještě starší studie, která se starorožmitálského katastru dotýká, a to na Velkém Obůru pro stovku staveb. Všude by byl ovšem problém s výkupem pozemků od spousty majitelů.

V aleji by to ale všechno šlo ráz na ráz. Snad nepůjde.

Pozemek, na němž by se mohlo stavět

Naše alej, která by po schválení návrhu už nikdy takhle nevypadala, byla v roce 2018 vyhlášena nejkrásnější alejí Středočeského kraje a třetí nejkrásnější v republice

 

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode