Kdy přijedou čínští majitelé do Starého Rožmitálu?

18.01.2018 07:07

Před třemi lety jsme v souvislosti s kamiony, které se dovedly - nehledě na dopravní značku - vzpříčit v Cvokařské ulici, psali o bulharském řidiči, s nímž se jakž takž dalo domluvit, že tudy cesta nevede. Uvažovali jsme, že se bulharské automobily ve Starém Rožmitále objevily poté, co firma Kemmler Electronic založila závod v Bulharsku. S nadsázkou jsme tehdy spekulovali, zda bychom se domluvili s Číňanem, když Kemmler zřídil v roce 2015 v Číně další pobočku.

A ejhle! Jistě nebude dlouho trvat a Číňané se přijedou do Starého Rožmitálu podívat. Samozřejmě ne v kabině kamionu.

Třicet procent bádensko-württemberské společnosti Kemmler Electronic totiž před časem získala čínská firma Gao, která podniká v chemickém průmyslu. S menšinovým společníkem své firmy se majitel a jednatel německého výrobce kabelových svazků Stefan Reiber seznámil před třemi lety. Oba subjekty se podle vyjádření obou stran na evropském a čínském trhu dobře doplňují a spolupracují.

Čínská firma Gao je rodinným podnikem, stejně jako německá Kemmler Electronic. Stefan Reiber (50) se stará o výrobu, jeho žena Ruth o obchod. A v podniku už pracují i některé z jejich šesti dětí. 

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode