Když válely babičky házenou

23.01.2018 02:49

Včera jsme přinesli zprávu o turnaji v Plzni, na němž mělo premiéru nově ustanovené družstvo mladších žákyň oddílu národní házené Spartaku Rožmitál. Věříme, že tahle parta vydrží a děvčata tak naváží na tradici ze 70. let, kdy se ve Starém Rožmitálu proháněly na házenkářském hřišti jejich babičky.

„Po obnově činnosti oddílu národní házené v roce 1975 se ve Starém Rožmitále utvořila parta děvčat ve složení Martinová, Melicharová, Špalová, Hrdinová, Beránková, Jarka a Marie Plachých, Minaříková, Jedličková a Štěrbová. Hráčky Jedličková a Štěrbová byly dokonce vybrány na soustředění juniorek ČSR. Veliké uznání si zasloužily hráčky Jana Melicharová, Zdena Fraňková a Květa Zehnulová, které svou prací s mládeží vytvářely nedocenitelné hodnoty. O novou generaci jak děvčat, tak kluků v žákovských družstvech se starali, jak aktivní, tak bývalí hráči a hráčky s nejvyšší odpovědností.“ Tak se to hezky píše v házenkářské kronice.

Soustředění malých házenkářů s jejich trenérkami a trenéry 

Sranda mač mezi házenkářkami a starými pány. Všechny snímky z 80. let jsou z archivního fondu házenkářů Spartaku Rožmitál

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode