Ke skateparku přibude plážový volejbal

07.02.2020 06:02

Minulý rok v dubnu jsme v souvislosti se skateparkem informovali, že se proslýchá, že s budováním sportovišť ve sportovním a oddechovém areálu ve Starém Rožmitále není konec. Tenkrát letěla obcí neověřená zpráva, že radnice uvažuje vybudovat ještě hřiště na plážový volejbal.

A ejhle! Opět se potvrdilo, že na každém šprochu bývá pravdy trochu. A tentokrát je to dokonce pravda celá. Starosta města Ing. Josef Vondrášek potvrdil, že pískové hřiště na plážový volejbal je opravdu v plánu.

Plážový volejbal je míčový sport, který se vyvinul z klasického šestkového volejbalu. Od doby svého vzniku v USA po 1. světové válce si získal ve světě mnoho příznivců. Z toho důvodu byl zařazen mezi sporty konající se na letních olympijských hrách. A teď ho budeme mít i ve Starém Rožmitále.

Většina pravidel je převzata z pravidel klasického volejbalu, objevují se zde ale některé odlišnosti. Nejdůležitějším rozdílem je, že družstvo je tvořeno pouze dvěma hráči, kteří hrají naboso, v chladném počasí případně ve speciálních ponožkách, na pískovém hřišti menší velikosti (8×16 místo 9×18).

Na kurtu není vyznačena střední čára a nejsou zakázány přešlapy do soupeřova hřiště. Hrací plochu vymezují pásky, lajny, napnuté na zemi. Hraje se také s mírně odlišným míčem.  Vedle toho existují některé rozdíly ve hře. Například jakýkoliv dotek sítě je chyba a to znamená bod pro soupeře.

(Ve zprávě byly použity informace z Wikipedie)

Hřiště na plážový volejbal už dávno nejsou jen na plážích. Ilustrační foto

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode