Kemmler přehodnotil své plány v kasárnách. Výroba by zde mohla začít za tři roky

14.08.2023 00:56

Omezení tonáže vozidel na mostě ve Starém Rožmitále přineslo (nejen) firmě Kemmler Electronic velké problémy.

Nedá se ovšem nic dělat. Devadesátiletý most, stavěný na koňské povozy a automobily první republiky, už současný provoz neunese.

V této souvislosti jsme se zeptali výkonného ředitele společnosti Kemmler Electronic Radovana Smrže, jak pokročily přípravy na přesunutí výroby z Cvokařské ulice do areálu v bývalých kasárnách.

„Nejdříve jsme uvažovali o odstranění nedokončené stavby a vybudování nové moderní výrobní haly se skladem a kancelářemi a samozřejmě s prostory sociálního a sanitárního zabezpečení takříkajíc na zelené louce“, říká Radovan Smrž.

„Pak jsme si nějakou dobu pohrávali s myšlenkou dokončit rozestavěnou budovu, jejíž stavba byla zahájená v červenci 1988 a označovanou jako objekt 300 – měla to být ubytovna pro tři sta vojáků. Ale sama doba 35 roků od zahájení stavby, tedy doba, po kterou stojí nezakonzervovaná železobetonová konstrukce budovy, naznačuje, že bylo potřebné odborně prověřit její statiku. A tak, stejně jako v případě mostu přes Vlčavu, zasáhl do našeho záměru negativně statik. Železné prvky železobetonové konstrukce budovy jsou silně narušené korozí, jejich sanace by byla velmi drahá a časově náročná. Stavební firma by navíc na opravenou konstrukci budovy neposkytla záruku. V těchto podmínkách už nedává žádný smysl budovu dokončovat. Řešení je tedy v jejím odstranění a ve stavbě nové výrobní haly, tedy to, co bylo úplně první myšlenkou.

Snaha o využití stávající rozestavěné budovy nám tedy přinesla časovou ztrátu zhruba jeden rok, ale také dodavatele budoucí stavby včetně projektu.

V současné době se jedná o budoucí stavbě nové výrobní haly, pro kterou bude muset proběhnout standardní stavební řízení a realizace. Při úplně ideálním průběhu všeho potřebného je předpoklad uvedení nové výrobní haly a tak i přestěhování stávající firmy ze Cvokařské ulice do bývalých kasáren by mohlo být tak za tři roky“, uzavírá exkluzivní vyjádření pro náš web výkonný ředitel firmy Kemmler Electronic Radovan Smrž.

Nedostavěný objekt 300

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode