Kemmler se podílí na záchraně lidských životů

19.04.2021 00:01

Největší zaměstnavatel ve Starém Rožmitále, společnost Kemmler Electronic s.r.o. se sídlem ve Cvokařské ulici, vyrábí a dodává také součástky pro výrobu lékařských přístrojů - podpůrných dýchacích ventilátorů a ochranných dýchacích přístrojů, tolik nezbytných pro ochranu zdraví a záchranu životů v době koronavirové pandemie.

Jedním z dlouholetých odběratelů firmy Kemmler Electronic je velmi důležitý zákazník, jenž vyrábí medicínské přístroje pro strategické zvládání pandemické situace v Evropské unii. Jeho produkty, které jsou zahrnuty do tzv. kritické infrastruktury (KRITIS), právě obsahují komponenty, které se vyrábějí ve Starém Rožmitále.

Dodavatelé v řetězci lékařské výroby jsou německou spolkovou vládou zařazeni do systému výrobců významné důležitosti. A tak jakékoli narušení nebo selhání v obchodně dodavatelském řetězci by mohlo vést k dlouhodobým překážkám v dodávkách a tím k významnému narušení péče o veřejné zdraví a bezpečnost. Proto je pozice starorožmitálské firmy v celém řetězci produkce lékařských přístrojů nesmírně důležitá a její výroba nesmí být zastavena ani přerušena. 

Testování pracovníků firmy na covid-19 antigenními testy. Foto: Kemmler Electronic

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode