Konec, který předznamenal začátek

05.03.2023 12:28

Včera před půlnocí, kdy muzikanti big bandu For Evergreens balili v sále Podbrdského muzea nástroje, se ve výstavních expozicích div už nepřipravovali na dnešní první návštěvníky.

Tradiční začátek nové sezóny se swingovou kavárnou přilákal opět několik desítek přátel tohoto kulturního stánku, chtivých věčných melodií k tanci i poslechu. Pecky i ploužáky swingového orchestru rožmitálské zušky, který rozdává radost už sedmnáct let, střídal ve vtipně komponovaném večeru židlový tanec žákyň tanečního oboru ze stejné umělecké školy a skeč Brdského divadelního spolku uvozující další „hospodské a cukrářské“ akce muzea.

Všude vůkol byly rozvěšeny i položeny obrazy malíře Josefa Vimra, jehož celoživotní láska - Rožmitál a okolí - jej fascinovala natolik, že ji zvěčňoval ve svých akvarelech a olejomalbách už od devatenácti let až do smrti. Výstava, kterou včera zahájila jeho vnučka Renáta Molová, potrvá do 16. dubna.

A poznámka na konec: Samozřejmě nechyběla starorožmitálská Rožmitálská brdna.

Za město pozdravil účastníky kavárny zastupitel Tomáš Brettl, kterého uvedla ředitelka muzea Pavla Váňová Černochová

Swingový orchestr For Evergreens diriguje od roku 2011 Adam Tomášek

Kreací na píseň Tak abyste věděla (seděla) z muzikálu Kdyby tisíc klarinetů nadchly žákyně rožmitálské základní umělecké školy i orchestr 

Scénku Miloslava Pešty si s gustem zahráli členové BRDSu

O malíři Josefu Vimrovi, povyprávěla jeho vnučka Renata Molová. (A propos: Na výstavu Jeleni v áleji se válejí vloni věnovala jeleny svého dědečka)

Na parketu vládly především ženy

Vše dokumentoval Tomáš Belka a Rožmitálská brdna

 

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode