Konečně pořádný požární útok

10.09.2016 03:45

Dnes se vracíme k úspěšnému dětskému dni, který uspořádal starorožmitálský sbor dobrovolných hasičů v sobotu 3. září. Nečekaně vysoká návštěva dětí i dospělých byla bavena celé odpoledne nejroztodivnějšími akcemi a atrakcemi a pak ještě večer osvětlenou fontánou.

Zlatým hřebem programu ovšem bylo vystoupení členek VSDNVTPHIJVUPSDHSR, což je jistě srozumitelná zkratka pro Volné sdružení divadelních nadšenců, všelijakých to příznivců hereckých i jiných výstupů uměleckých při SDH Starý Rožmitál.

Spolek se nesmazatelně zapsal do hlav široké veřejnosti především v roce 2013 výpravnou hrou Berková, hoří ti hotýlek a pak jejím pokračováním o rok později pod názvem Berková jde do potoka pro vodu. Obě hry hasičky s úspěchem uvedly i mimo Starý Rožmitál. Krom toho už nesčetněkrát vystupovaly s více či méně satirickými, ale vždy velmi zábavnými skeči při soukromých oslavách jubilantů hasičského sboru či při životních výročích samotných členek.

Letošní první zářijové sobotní odpoledne byla při dětském dni nejdříve po nich sháňka, ale pak se konečně před mostem vedoucím přes Vlčavu objevily.

Ve svých typicky požárních uniformách a s miminy na čtyřech kolech....

...si rozvážně vykračovaly jak na procházce růžovou alejí.

Ředitel odpoledne nejdřív nechtěl o jejich požadavku zastříkat si hasičskou stříkačkou ani slyšet, ale pak pod jejich náporem změkl,...

...zvlášť když viděl, že se o své potomky náležitě postarají.

Rozhodčí mávnul a divadelnice se daly do zběsilého běhu...

...nejdříve k centrále...

...a pak s hadicemi k terčům. Dlouhé róby jim kupodivu vůbec nepřekážely.

Poté ale došlo k dilematu: Mám toho hada zašlápnout nebo raději nechat být?

Hasička u trojáku se rozhodla správně: nechala to být a požární útok byl úspěšně dokončen.

Děti ani nezazlobily...

...a členky VSDNVTPHIJVUPSDHSR po dosaženém rekordním čase měly důvod k radosti.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode