Letos bylo hasičské cvičení 3. listopadu

12.11.2012 11:38

Každý rok se družstva dobrovolných hasičů v rámci našeho 9. okrsku Rožmitál procvičují, jak rychle a v jakém počtu jsou schopny po telefonátu, že hoří, přijet na místo požáru. V roce 2012 byl poplach písknut před 15. hodinou v sobotu 3. listopadu. SDH Starý Rožmitál přijel do Pňovic, které byly určeny za cíl, v třetím nejlepším čase, a to za 15 minut. Čas se počítá od přijetí telefonického zavolání až po dojezd na místo. Určenému členu SDH ve Starém Rožmitále se velitel cvičení dovolal ve 14.53 a v 15.08 byli starorožmitálští hasiči v počtu šesti mužů se zásahovým vozidlem u pňovického rybníčku.

Podle vyjádření velitele 9. okrsku Františka Poláka, všechny sbory, kterých se cvičení týkalo, dojely na místo „požáru“ v časovém limitu. Ten je 10 minut od zavolání po výjezd vozidla ze zbrojnice. A pak se samozřejmě musí přičíst vzdálenost, kterou musí vozidlo ujet. Takže letos proběhlo cvičení na jedničku.

A kdypak bude písknut poplach v roce 2013?

Na prvním snímku je zásahové vozislo SDH Starý Rožmitál spěchající do Pňovic, na druhém přijíždějí na místo další sbory, zatímco starorožmitálští na třetím obrázku se již několik minut fotografují do kroniky.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode