Letošní masopust měl všechno

25.02.2023 23:11

Dnešní starorožmitálský průvod v režii dobrovolných hasičů, i když z hospůdky U Náhonu vyšel později než obvykle, se poněkud vymykal dřívějším pochodům, i když se vydal po stejné trase jako v minulosti.

O neobvyklý průběh se postaralo nejen - nakonec nečekaně - velké množství muzikantů, ale zejména počasí. Svatý Petr ukázal snad všechno, co v únoru dovede: modrou oblohu, vzápětí chumelenici, že nebylo na krok vidět, pak zase slunce a hned na to vítr severák. A dokonce divobily i hromy první jarní bouřky a kdo se zrovna díval směrem k staroměstskému kostelíku, mohl možná vidět i blesk, který možná jen taktak lízl hromosvod na věži.

Čtyřhodinový maraton po Ruslandu, Luhu a Vsi, jehož barevní a rozveselení účastníci byli v mnoha chalupách vítáni pochutinami a lihovinami, skončil tam, kde začal - v hospůdce na plácku, kde se s masem důstojně loučilo několik desítek Staroměšťáků.

Takže: Velké poděkování obětavým člemům hasičského sboru a všem aktivním účastníkům a příští rok, při desátém masopustu v tomto tisíciletí, na shledanou.

Více snímků zde

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode