Letošní první zápas bude určitě jiný než ten tenkrát

07.07.2016 05:57

Během letní pauzy, kterou světí jak oblastní přebor, tak II. liga, si můžeme ještě zavzpomínat, jak to šlo hráčům Spartaku Rožmitál v druhé nejvyšší soutěži národní házené v sezoně 2008 – 2009.

Hned na úvod jsme 31. srpna 2008 dostali přetěžkého soupeře a i když jsme hráli doma, byl celek Ejpovic nad naše síly. Ejpovice totiž v předešlém ročníku skončily na druhém místě za postupujícími Přešticemi a bylo jasné, že s námi, jakožto s nováčkem, pěkně zatočí.

Naši hráči sice neměli s ligou žádné zkušenosti, ale přesto se v prvním poločase dokázali překvapivě prosadit. První půli jsme dokonce vyhráli 9:8. Druhých třicet minut však následovala naše zkáza. Obraně se roztřásla kolena a útočníkům zvlhl střelecký prach. Ejpovice skórovaly z každého útoku a utkání lehce vyhrály 20:14.

Naši tehdy nastoupili v této sestavě: D. Sadílek, M. Leiterman - P. Blažek, J. Vondrášek, D. Franěk, J. Stoklasa, P. Pazderník - P. Melichar, P. Šourek, R. Stöckl, J. Pičman, E. Trefný. Naše branky nastříleli: P. Šourek 7, R. Stöckl 4, P. Melichar 2 a J. Pičman 1.

Jsme přesvědčeni, že letos si v prvním ligovém utkání na přelomu srpna a září dají naši hráči pozor. Fyzicky i herně na své soupeře určitě mají, jde jen o to, aby se před věhlasnějšími soupeři nesesypali psychicky.

Náš obrázek je ještě z mnohem dřívější doby než co hráli naši házenkáři ligu. Je na něm bývalá vrátnice v Kovo Věšín, když ji házenkáři v 70. letech stěhovali ke svému hřišti ve Starém Rožmitále. Dnes slouží jako tzv. malá bouda mladým hasičům a při utkáních jako občerstvení pro diváky.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode