Litice jsou k poražení

26.09.2019 05:20

Národní házenkáře Spartaku Rožmitál čeká o víkendu dvoukolo, to znamená, že budou hrát ligový mistrovský zápas v sobotu i v neděli. Obě utkání sehrají na hřištích soupeřů – v sobotu odpoledne v Liticích u Plzně a v neděli dopoledne ve Všenicích na Rokycansku.

Jistě nebude od věci se podívat na dosavadní bilanci vzájemných zápasů.

Začněme třeba Liticemi. Ty mají zvláštní mužstvo. Dlouhá léta jsme s ním bojovali v oblastním přeboru, až jsme mu na podzim 2016 utekli do II. ligy. Litice nás ale hned další rok následovaly. Takže teď spolu válčíme ligově.

A co je zajímavé? Když jsme hráli oblastní přebor, tak jsme Litice většinou poráželi a v posledních letech jsme v tabulce vždy skončili hodně před nimi. Ve II. lize to je však jinak. Zatím jsme s nimi hráli čtyřikrát a uhráli jen jedno vítězství! Bylo to na podzim 2017, když jsme doma vyhráli 26:23. Nejbolestivější porážku jsme utrpěli vloni na podzim. To nás Litice ve Starém Rožmitále přehrály v poměru 20:28. V posledním soutěžním ročníku II. ligy skončil náš sobotní soupeř na pátém místě s 22 body, my byli osmí a bodů jsme měli o deset méně.

Letos je situace Litic o dost jiná. Odehrály už pět utkání a vybojovaly jen dva body za dvě remízy. Na rozdíl od nás. My máme ze čtyř zápasů body čtyři. Co to může naznačovat? Současné Litice nejsou Liticemi, co byly na jaře. A z toho plyne, že jsou – ač na svém hřišti – k poražení.

Zítra si rozebereme nedělního soupeře ze Všenic.

Snímek z loňského podzimního zápasu, kdy jsme doma utrpěli porážku 20:28

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode