Luxusní jachty budou vybavovány kabelovými svazky ze Starého Rožmitálu

04.04.2024 00:22

Firma Kemmler Electronic vstoupila v těchto dnech do zcela nového segmentu trhu. Vedle kabelových svazků pro automobilový průmysl, lékařské přístroje či elektronářadí, teď bude vybavovat svými výrobky i luxusní jachty. Nová zakázka svědčí nejen o dobré akviziční práci kolegů v centrále ve Freibergu am Neckar, ale i o spokojenosti dosavadního odběratele - výrobce sportovních vozů ve Stuttgartu, který je rovněž zhotovitelem přepychových, plně elektrických jachet.

Před Velikonocemi tak byla ve Starém Rožmitále zahájena výroba kabelových svazků, jejichž parametry a oblast použití nemá v historii firmy obdoby. Aby se mohly kabelové svazky vícero typů vůbec vyrábět, musel se ve výrobě vytvořit speciální prostor, do kterého bylo nainstalováno 10 metrů dlouhé modulové montážní prkno. Na něm se budou jednotlivé typy kabelových svazků sestavovat. Před zahájením výroby poskytli Staroměšťákům technickou podporu odborníci z mateřské firmy včetně spolupráce přímo u montážního prkna.

Kabelové svazky budou montovány do prvních plně elektrických jachet evropské výroby, jejichž cena začíná na 800 000 eurech. Je jasné, že jejich použití v těchto lodích je pro českou pobočku firmy Kemmler Electronic prestižní záležitostí. Nelze se tedy divit, že při zahájení výroby bylo všeobecným přáním, aby jachty s komponenty ze Starého Rožmitálu dlouho a spolehlivě pluly po vodách světových oceánů, moří, jezer i řek.

Foto: Kemmler Electronic

 

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode