Majitel zvažuje uzavření Cvokařského muzea

04.07.2019 03:03

Nájezdy barbarských vandalů v posledních dnech přivádějí majitele Cvokařského muzea na myšlenku, že po devíti letech muzeum zavře. (O tom, co se stalo, jsme psali včera v Novinkách pod titulkem Pohár trpělivosti přetekl.)

Neblahé události nutí člověka k zamyšlení, co se to se společností děje. Že by už rodina ani škola neučily děti, že si mají vážit práce jiných? Poškozování muzea není v Rožmitále ojedinělou událostí. Jen vzpomeňme čekárnu na autobusovém nádraží. Tu ničitel posprejoval celkem třikrát po sobě! Anebo zničené informační tabule u lípy na začátku Aleje Johanky z Rožmitálu či poházené odpadkové koše na stejném místě anebo počmáraná čistička na koupališti, poškrábaná zaparkovaná auta, zničená lávka na nové cyklostezce, poničené houpačky ve školním areálu… A tak by mohl jistě každý z našich čtenářů přidat vlastní zkušenost.

Ve vandalismu se nenechávají zahanbit ani rožmitálští dospělí. Kolikrát už jsme psali o ucpaných čerpadlech přečerpávací stanice kanalizace. Poslední výjezd speciální party z Příbrami stál město přes deset tisíc. Vodohospodářským pracovníkům holt nezbude nic jiného, než si objednat videokameru a i za cenu velkých nákladů viníka usvědčit a potrestat.

Pohár trpělivosti už přetekl i rožmitálské radnici. V posledním čísle svého měsíčníku Třemšínské listy takové lidi otevřeně nazvala prasaty.

Mladý stromek versus vandal vloni v červnu v Aleji Johanky z Rožmitálu. Foto: Dominik Pazderník

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode