Město kupuje bývalý kulturák ve Starém Rožmitálu

28.06.2016 12:39

Bývalou hospodu u Petráňů, později velkoryse přestavěnou na kulturní dům a poté ještě velkoryseji vrácenou potomkům bývalého majitele snad konečně čeká lepší osud než doposud. Rada města totiž na svém zasedání 9. června 2016 schválila koupi celého komplexu, ovšem pod podmínkou, že současní příbramští majitelé – firma Activity Group a Josef Petráň - budou chtít maximálně 2 100 000 Kč. Z této částky by 1 100 000 Kč dostali při podpisu kupní smlouvy a zbývající milion v roce 2017 ve dvanácti měsíčních splátkách.

Věřme, že dosavadní vlastníci, kteří se už 20 let bezvýsledně snaží objekt prodat za cenu kolem čtyř milionů, se budou nyní držet přísloví „lepší vrabec v hrsti než holub na střeše“ a transakce se skutečně uskuteční.

Během několika měsíců tak změní majitele dvě největší ostudy Starého Rožmitálu – tato hospoda a Podkostelní mlýn (https://www.staryrozmital.cz/news/mlyn-vlastni-tedox/ ). Věřme, že v obou případech jim to prospěje.

Největšímu objektu ve Starém Rožmitále jsme na našem webu věnovali množství zpráv, psali jsme o jeho lepších či horších obdobích a především vyzdvihli dobu rozkvětu po rekonstrukci v roce 1972, kdy se stal kulturním a společenským centrem pro široké okolí. Průběžně jsme také informovali o marné snaze nájemců o jeho znovuoživení po roce 1990 i o ještě marnější snaze majitelů jej prodat.

Nejvíce si o hospodě přečtete v 19. dílu seriálu z roku 2012 Co domy vyprávějí https://www.staryrozmital.cz/news/a19-dil-restaurace-u-petranu/ a poté ještě ve zprávách, které si můžete najít pomocí vyhledávače, když zadáte „u Petráňů" nebo „kulturní dům“.

Vrátí se do Starého Rožmitálu život?

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode