Milan Hochmut si léčí únavovou zlomeninu kosti

02.11.2016 05:57

Obyvatelé Starého Rožmitálu si patrně v posledních týdnech všimli, že v obci něco nebo někdo chybí. Ano. Už od 23. září nepotkávají pravidelně, každý den trénujícího běžce Milana Hochmuta. Neodstěhoval se, ani se závody na dlouhých tratích neskončil. Potkalo ho něco jiného a pro něj zcela nečekaného.

Ze dne na den, bez jakéhokoli náznaku, pocítil při běhu nepředstavitelnou bolest. Vyšetření u lékaře bohužel ukázalo únavovou zlomeninu lýtkové kosti. Minimálně do 10. listopadu teď musí Milan na běhání zapomenout, což na druhé straně je pro něho, jak se sám vyjádřil, výborný relax, který by si sám nikdy nenaordinoval.

Všechny podzimní závody musel tedy vynechat a zrušil samozřejmě i přihlášku i na světovém maratonu ve Frankfurtu nad Mohanem, kde se vloni z dvanácti tisíc startujících umístil v první stovce. Letos neobhájí ani loňské a předloňské prvenství v Brdském běžeckém  poháru. Po vyléčení zranění bude s největší pravděpodobností přípravu směřovat k Volkswagen maratonu, jenž se poběží v Praze 7. května 2017.

Milan Hochmut na trati závodu Rožmitál - Březnice, který už dvakrát vyhrál

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode