Milan Hochmut si rekordně vylepšil rekord

16.04.2017 13:30

Starorožmitálský Milan Hochmut (30) si dnes vylepšil v 61. ročníku silničního běhu na 10 km Rožmitál – Březnice svůj dosavadní rekordní čas z roku 2015, který měl hodnotu 32:14, o rekordních 25 vteřin!

Z 360 startujících běžců skončil druhý v čase 31:49 za olympionikem Janem Kreisingerem (33), který doběhl v čase rovných 31 minut. Opakovala se tak historie z minulého ročníku, kdy rovněž zvítězil Kreisinger před Hochmutem, letos ovšem oba doběhli v mnohem lepších časech. Jan Kreisinger, kterému se náš závod evidentně zalíbil, se polepšil o 44 vteřin, Milan Hochmut byl letos oproti loňsku rychlejší o 35 vteřin. Ve studeném počasí a za vysoké návštěvy doběhl na březnický stadion na třetím místě Petr Minařík ze Zlína o více než minutu za Hochmutem.

Závod Rožmitál – Březnice, který se podruhé konal s vyloučením silničního provozu, se započítává do krajského přeboru a Brdského běžeckého poháru, v němž už Milan Hochmut dvakrát zvítězil a o třetí prvenství jej vloni připravilo jen zranění. Teď už však myslí na další stěžejní běh své letošní sezony – Pražský Volkswagen Maraton 7. května.

Jan Kreisinger a Milan Hochmut (vpravo) necelých 500 metrů před cílem

Olympionik Kreisinger závod vůbec neošidil

Hochmut měl v cíli ještě sil na rozdávání

Mezi Hochmutovy první gratulanty patřila maminka a děda

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode