Místo policisty bude v Rožmitále s občany hovořit obrazovka

25.06.2021 00:09

Před budovou Policie České republiky v Rožmitále p. Tř. byl předevčírem otevřen Pol Point, což je místnost v kontejneru vybavená obrazovkou, kamerou, mikrofonem a s napojením na operační středisko.

Podle tiskové zprávy policie to je bezobslužné kontaktní místo, kde mohou občané podat jakékoliv trestní oznámení, oznámení o protiprávním jednání či sdělit informace důležité pro policii nebo trestní řízení. Pol Point umožňuje nový alternativní způsob komunikace občana s policií:

Občan zazvoní na zvonek, je vpuštěn do zabezpečené místnosti (kdykoliv ji může opustit, dovnitř se ale nikdo nedostane), prostřednictvím videokonference s ním okamžitě naváže kontakt policista a občan mu může oznámit jakékoli protiprávní jednání. Ale pozor! Pol Point nenahrazuje linku 158.

Tím, že bude odbourán lidský kontakt, tak prý bude umožněno policistům, aby trávili více času v terénu. Kontejner ovšem nenahrazuje služebnu, která bude i nadále v provozu v budově.

Otevření prvního kontejnerového Pol Pointu minimálně ve Středočeském kraji natáčel i štáb zpravodajství České televize. Podrobnosti jak se v kontejneru chovat, si prostudujte zde.

Foto: Policie ČR

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode