Mládež skončila také

13.10.2020 16:54

Hygienická a bezpečnostní opatření v souvislosti s coronavirem se dotkla samozřejmě i národní házené a samozřejmě i všech soutěží mládeže. A tak podzim už skončil i pro všechna družstva Spartaku Rožmitál: starší žákyně, dva celky starších žáků, mladší žákyně a mladší žáky. V tabulkách všechny celky přezimují v dolní polovině, což ovšem neznamená, že by naše dívky a chlapci hráli hůř než ostatní. Prostě jim to občas nevyšlo a navíc měli smůlu.

Uveďme jeden konkrétní případ. Starší žákyně dlouho statovaly s jedním bodem na předposledním místě a hle! V posledních dnech se útok probudil a hra se začala zlepšovat. Stejně jako v ostatních týmech. Můžeme předpokládat – čistě teoreticky -, že kdyby se sehrál plný počet kol, naše děti by na tom byly na konci mnohem lépe.

Tak si počkejme na jaro. Jestliže covid-19 odejde do zapomnění – v což doufáme – absolvuje mládež spoustu utkání, v nichž může dosvědčit stoupající formu.

A ještě poznámka k mužům: Když se na jaře 2021 bude hrát, tak na Spartak čeká 14 (!) druholigových mistrovských utkání. Lze předpokládat, že při takovém množství, svaz vypíše samá dvoukola.

Snímky jsou z posledního letošního vystoupení starších žákyň a béčka starších žáků ve Starém Rožmitále najdete v rubrice Novinky.

 

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode