Most v Luhu drží pohromadě jen zábradlí

16.11.2016 15:04

Most přes Vlčavu a dopravní situace v Cvokařské ulici jsou stálým tématem snad všech schůzí, na kterých se v posledních letech obyvatelé Starého Rožmitálu kdy sešli. Nejinak tomu bylo i na jednání s osadním výborem 11. listopadu.

O mostě píšeme dost často, naposledy před měsícem ve vyčerpávající zprávě https://www.staryrozmital.cz/news/mostu-v-luhu-je-90-let/ . Denně přes něj přejede přes dvě stě aut, některá z nich pořádně těžká. Každý ví, že potřebuje rekonstrukci a především zpevnění jako sůl, ale dosud prý nejsou zpracovány posudky, řeší se omezení hmotnosti a kdo ví co ještě. Zatím podle pesimistů prý most drží pohromadě už jen zábradlí.

Jakmile se ale most kvůli opravám nebo proto, že spadne, zavře, bude veškerá doprava svedena na jedinou možnou cestu – na chráněnou úzkou Alej Johanky z Rožmitálu.

Odpovědná místa si patrně neuvědomují, že zvýšený provoz ve Cvokařské ulici, ale v posledních letech už i v zastavěné části aleje, vede k možnosti nebezpečných kolizí s chodci, kteří jsou zde na procházce. Už teď si někteří řidiči dělají z omezení rychlosti na začátku Cvokařské legraci a profrčí ke Kemmlerovi, že je člověk ani nezahlédne.

Všichni asi vědí, že dopravní situace v Luhu je neudržitelná a nutno ji řešit. S řešením se však zachází asi jako s horkým bramborem.

© 2012 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode